Sarmackie IPA – w #IPADay wszystko się może zdarzyć ;)
Rano było coś dla początkujących ipomaniaków, a wieczorem coś dla prawdziwych hop-hedów! Z okazji #IPADay relacja z przygotowania i degustacji Sarmackiego IPA 120 IBU edition!
Rano było coś dla początkujących ipomaniaków, a wieczorem coś dla prawdziwych hop-hedów! Z okazji #IPADay relacja z przygotowania i degustacji Sarmackiego IPA 120 IBU edition!
Ciekawi mnie jak by wyszło z chmielem simcoe i toprkiem z bojana
Może spróbujesz zrobić?
A co w Toporku dochmielać? Przecież tam jest jakaś goryczka i aromat.
Tym doświadczeniem chciałem pokazać, że nawet najtańsze piwo, które nie ma jakiegoś specjalnego aromatu i smaku po zastosowaniu tych trików może upodobnić się do popularnego AIPA. Póki co nie planuję powtórek, dużo więcej zabawy daje warzenie własnego piwa.
To zaproś kiedyś na spróbowanie tego własnego piwa 😀 skoro dziś IPA Day to lece do sklepu 🙂