Rano było coś dla początkujących ipomaniaków, a wieczorem coś dla prawdziwych hop-hedów! Z okazji #IPADay relacja z przygotowania i degustacji Sarmackiego IPA 120 IBU edition!
Pilot z Browaru Profesja to idealne piwo, gdy chodzi o smak, a procenty są zbędne.…
Winnice z Dolnego Śląska zdobywają serca miłośników wina. Winnica Niemczańska z oddalonej o kilkadziesiąt kilometrów…
Legenda głosi, że piwowarzy i winiarze żyją ze sobą jak pies z kotem. Sporo w…
Zastanawialiście się kiedyś ile promili ma się po wypiciu jednego piwa AIPA? Zawartość alkoholu w…
Podobnie, jak przez ostatnie 8 lat, tak i w tym roku nie mogłem odpuścić udziału…
Niektórzy twierdzą, że piwem bezalkoholowym można się struć. Inni, że picie takiego jest kompletnie bez…
View Comments
Ciekawi mnie jak by wyszło z chmielem simcoe i toprkiem z bojana
Może spróbujesz zrobić?
A co w Toporku dochmielać? Przecież tam jest jakaś goryczka i aromat.
Tym doświadczeniem chciałem pokazać, że nawet najtańsze piwo, które nie ma jakiegoś specjalnego aromatu i smaku po zastosowaniu tych trików może upodobnić się do popularnego AIPA. Póki co nie planuję powtórek, dużo więcej zabawy daje warzenie własnego piwa.
To zaproś kiedyś na spróbowanie tego własnego piwa :D skoro dziś IPA Day to lece do sklepu :)